instagram

Blog

Ziza’s naaifeest 27 januari, Markthallen Herk-de-Stad

collage naaifeest 2018 copy

Zo dankbaar en blij ben ik elke keer als ik me tussen mijn hardwerkende en getalenteerde cursisten kan bewegen op het naaifeest. Er wordt zo gemotiveerd gewerkt een hele dag lang. Iedereen doet zijn eigen ding, heeft zijn eigen project, maar eveneens de uitwisselingen onderling zijn overvloedig aanwezig. Ik kan je verzekeren de flow van je kleren zelf maken, is tegenover naar de winkel gaan en ze te kopen, zoveel gezelliger.

Ondertussen geef 8 jaar vollop naailessen. Tussen al de cursisten is er spontaan een groep van trouwe cursisten gegroeid die zich in het ‘oma-zijn’ domein bevinden :-).  (mijn grootmoeder is de oudste met haar 87 jaren). Heerlijk aan deze groep vind ik de combinatie van hun deskundigheid met de rust die ze over zich hebben. Ze nemen de tijd om hun stukken op en top af te werken, het moet allemaal niet onmiddellijk klaar zijn. De resultaten zijn prachtig, je ziet werkelijk niet dat wat ze dragen zelf gemaakt is. De uitwisseling van deze cursisten met het jongere publiek is goud waard. 

Dit jaar konden we voor de eerste keer ook genieten van een mooie demonstratie van Luyten Naaimachines uit Maastricht. Dank aan Katja & Richard we hebben er allemaal veel aan gehad. (bezoek hun website www.luyten-naaimachines.nl)

Ik kijk al uit naar de volgende editie van het naaifeest. Ondertussen kan je je nog inschrijven voor naaidagen.  Onder ‘kalender’ vind je alle informatie.

Anémone Seutin is al jaren een vaste klant bij Ziza. Leuk om eens van haar te horen wat maatwerk voor haar betekent;

Anémone, waarom laat je graag je feestjurken op maat maken?

In ben echt diep gehecht aan mooie kleding op maat van jouw eigen lichaam en uit stof die je zelf kiest, en ik ben daar echt dankbaar voor, ik kan daar veel voldoening uit halen. Omdat het zo ondersteunend is: het onderstreept jouw schoonheid, jouw eigenheid, jouw persoonlijkheid… Het is een manier om te laten zien wie je bent…. Mooie kleding is ook een manier om een mooie vrouw te durven en vooral te mogen zijn. En ten slotte is het ook een heel leuke manier om je speelsheid uit te drukken, en ook dat kan echt ondersteunend zijn.

Stefanie & Jan gingen voor een kleurijke en stijlvolle trouwoutfit. Ook voor de doop van hun kindjes, dat tegelijk plaatsvond, maakte Ziza een leuke outfit. “Voor ons graag een ontwerp met een knipoog”, zo vroeg Stefanie.

Toen ik haar later vroeg of ze mij iets kon vertellen over haar handmade trouwjurk, kreeg ik het volgende in mijn mailbox: In de winkel vertrek je van een gestandaardiseerde jurk dat momenteel in de mode is en die er nog is in jouw maat. Die passen ze dan zo goed mogelijk aan uw lichaam aan. Bij Ziza Couture zijn er geen mode of stock grenzen. Je vertrekt van je eigen behoeften, je eigen lichaam, je eigen droom. Die geeft Lina vorm aan de hand van haar professionele objectiviteit en creativiteit. Het is net als bij Assepoester waar de goede fee haar wens in vervulling laat gaan en waar de jurk en de muiltjes alleen voor haar zijn gemaakt…. Nog altijd zo’n mooie herinneringen aan dat proces….