instagram

Ziza’s naaifeest 27 januari, Markthallen Herk-de-Stad

collage naaifeest 2018 copy

Zo dankbaar en blij ben ik elke keer als ik me tussen mijn hardwerkende en getalenteerde cursisten kan bewegen op het naaifeest. Er wordt zo gemotiveerd gewerkt een hele dag lang. Iedereen doet zijn eigen ding, heeft zijn eigen project, maar eveneens de uitwisselingen onderling zijn overvloedig aanwezig. Ik kan je verzekeren de flow van je kleren zelf maken, is tegenover naar de winkel gaan en ze te kopen, zoveel gezelliger.

Ondertussen geef 8 jaar vollop naailessen. Tussen al de cursisten is er spontaan een groep van trouwe cursisten gegroeid die zich in het ‘oma-zijn’ domein bevinden :-).  (mijn grootmoeder is de oudste met haar 87 jaren). Heerlijk aan deze groep vind ik de combinatie van hun deskundigheid met de rust die ze over zich hebben. Ze nemen de tijd om hun stukken op en top af te werken, het moet allemaal niet onmiddellijk klaar zijn. De resultaten zijn prachtig, je ziet werkelijk niet dat wat ze dragen zelf gemaakt is. De uitwisseling van deze cursisten met het jongere publiek is goud waard. 

Dit jaar konden we voor de eerste keer ook genieten van een mooie demonstratie van Luyten Naaimachines uit Maastricht. Dank aan Katja & Richard we hebben er allemaal veel aan gehad. (bezoek hun website www.luyten-naaimachines.nl)

Ik kijk al uit naar de volgende editie van het naaifeest. Ondertussen kan je je nog inschrijven voor naaidagen.  Onder ‘kalender’ vind je alle informatie.